Clicky


Nieuwe DAF XF Euro 6 voor Chauffeurs Vereniging Friesland

Nieuwe DAF XF Euro 6 voor Chauffeurs Vereniging Friesland
02-02-2014 10:51 | DAF | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - Een nieuwe DAF XF Super Space Cap, 460 pk met Euro 6 motor voor Chauffeurs Vereniging Friesland. (CVF) De CVF bestaat dit jaar 30 jaar, een jubileum. Op 14 juni aanstaande organiseert de vereniging een jubileum evenement in Leeuwarden. 

De CVF gaat al vanaf 1995 naar scholen toe en praat met de kinderen over de gevaarlijke situaties in het verkeer, met name met het zwaar verkeer. De “dode hoek” van een truck of bus is een belangrijk onderwerp.

"We doen dit werk in heel Nederland en met acht vrijwilligers, we krijgen 14 juni ook een internationale prijs vanwege dit belangrijke werk uitgereikt. We hebben nu al drie jaar 40.000 kinderen per jaar in de wagens en met enorm succes", meldt voorzitter Klaas Hoekstra.

"Er kunnen 40 kinderen tegelijk in de oplegger zitten, we draaien dan eerst korte filmpjes en gaan dan met de kinderen rond de truckoplegger en laten in het echt de dode hoek zien. Een les duurt 30-45 minuten, dat hangt van de school af."

"We reden met twee DAF trucks van 1995 en die hebben euro 2 motoren, dat betekent veel slechte uitlaatgassen, daar kom je de grote steden niet meer mee in. Omdat wij steeds meer naar de grote steden toe moeten, moesten we hier iets aan doen, gelukkig hebben we in die 18 jaar wat gespaard en konden we deze nieuwe DAF kopen met een euro 6, dus zeer schone motor, het nieuwste van het nieuwste", licht Hoekstra de aankoop toe.

"We rijden nu met twee Daf Super Space Caps, een oud en een nieuw model, de oudste truck hebben we ingeruild en we hebben onze Scania natuurlijk nog, al ruim 30 jaar."

Vrijdag 31 januari werd de nieuwe vrachtwagen gepresenteerd. Klaas Hoekstra, voorzitter van de CVF, kreeg de sleutels overgandigd door Heinre de Vries van Cosmo Trucks Friesland. Klaas mocht daarna de DAF uit het de ScanTri Hal, het clubgebouw van de CVF, rijden.

Foto's

  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • B. Kuil
    B. Kuil
  • Bek en Verburg BV