Clicky

 
Transport Online - Recordomzet voor vrachtwagenfabrikant Paccar

Recordomzet voor vrachtwagenfabrikant Paccar

Recordomzet voor vrachtwagenfabrikant Paccar
01-02-2014 00:27 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

BELLEVUE - Vrachtwagenfabrikant Paccar, het moederbedrijf van DAF, rapporteerde over 2013 een record jaaromzet van ruim 17,1 miljard dollar en een nettowinst van bijna 1,2 miljard dollar. De winst was de op twee na hoogste in de geschiedenis van de onderneming.

Volgens topman Mark Pigott behaalde Paccar daarmee voor het vijfenzeventigste jaar onafgebroken een positief resultaat. "Paccar’s financiële resultaten weerspiegelen de buitengewone kwaliteit van de producten en diensten van de onderneming, het hogere aantal truckafleveringen in Europa, de uitstekende resultaten op het gebied van after sales en de recordprestaties van Paccar Financial dienstverlening. Ik ben erg trots op onze 22.000 medewerkers die een geweldige inzet hebben getoond voor onze aandeelhouders en klanten", aldus Mark Pigott.

DAF

In 2013 behaalde DAF een record Europees marktaandeel van 16,2% in het segment boven de 16 ton. "Transportondernemers onderkennen DAF’s toonaangevende productkwaliteit, lage operationele kosten en uitstekende restwaarde", aldus Harrie Schippers, President-directeur van DAF. "In 2013 bedroeg de markt in het segment boven 16 ton in West- en Midden Europa 240.800 eenheden. Naar schatting zal de markt boven 16 ton in Europa in 2014 uitkomen op 200.000 tot 230.000 eenheden."

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • Van Keulen
  Van Keulen
 • Van Regteren
  Van Regteren
 • Heerkens
  Heerkens

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats