Clicky


Arrestaties voor miljoenenfraude via Cyprus

Arrestaties voor miljoenenfraude via Cyprus
31-01-2014 15:29 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Twee mannen die met financiële trucs bedrijven hielpen uit het zicht te blijven van justitie en de Belastingdienst zijn dinsdag aangehouden. De twee Nederlanders, die werden opgepakt in Den Haag en op Cyprus, traden op als rechtspersoon, waardoor hun cliënten voor miljoenen euro's konden frauderen, laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten.

De mannen richtten met hun bedrijf voor klanten in Cyprus een vennootschap op. Bij een deel van die vennootschappen werd het bestuur gevormd door bestuurders van het bedrijf op Cyprus. Voor het aanbieden van een dergelijke trustdienst is een vergunning verplicht. De twee zouden hebben geholpen met het plegen van faillissementsfraude, fiscale delicten en valsheid in geschrifte.

Een 43-jarige man uit Den Haag werd vrijdag voorgeleid en mag nog veertien dagen worden vastgehouden. Cyprus levert een 44-jarige Nederlander binnenkort uit. De FIOD doorzocht twee woningen in Den Haag en Zoetermeer en een bedrijfspand in Den Haag. Er is beslag gelegd op administratie en contant geld.

De zaak kwam aan het rollen na een aangifte van De Nederlandsche Bank (DNB) in april.