Clicky

 
Transport Online - Panama laat bemanning van vrachtschip Chong Chon Gang gaan

Panama laat bemanning van vrachtschip Chong Chon Gang gaan

Panama laat bemanning van vrachtschip Chong Chon Gang gaan
31-01-2014 09:44 | Algemeen | auteur De Redactie

HAVANA - Tweeëndertig van de 35 bemanningsleden van een Noord-Koreaans vrachtschip dat in juli in Panama aan de ketting werd gelegd omdat het een verborgen lading wapens uit Cuba aan boord had mogen het land verlaten. Alleen de kapitein en twee andere bemanningsleden worden aangeklaagd wegens wapensmokkel. Dat heeft het openbaar ministerie van Panama donderdag meegedeeld.

De Chong Chon Gang werd op 15 juli op weg van Cuba naar Noord-Korea in Panama doorzocht op basis van informatie dat het mogelijk drugs vervoerde. Bij de doorzoeking werden geen drugs, maar raket- en vliegtuigonderdelen gevonden, verborgen onder balen suiker.

Volgens Cuba betrof het 'verouderde defensieve wapens', die voor reparatie naar Noord-Korea werden gestuurd. Experts van de Verenigde Naties stelden in een voorlopig rapport dat de zending in strijd was met sanctiebesluiten tegen Noord-Korea.

De eigenaar van het Noord-Koreaanse schip heeft deze maand 495 duizend euro boete betaald aan Panama. De Panamese autoriteiten hebben de lading nog niet vrijgegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden