Transport Online - Farmaceut MSD schrapt 440 banen in Oss

Farmaceut MSD schrapt 440 banen in Oss

Farmaceut MSD schrapt 440 banen in Oss
30-01-2014 16:21 | Algemeen | auteur De Redactie

OSS - Geneesmiddelenfabrikant MSD is van plan ongeveer 440 banen te schrappen bij zijn vestiging in Oss. De Amerikaanse multinational bezuinigt in een nieuwe ontslagronde fors op de ontwikkelingsafdeling van het voormalige Organon. Eind 2016 moet het onderzoekscentrum tot slechts dertig werknemers zijn teruggebracht.

Tegenvallende onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten maken de ontslagronde volgens moederbedrijf MSD onvermijdelijk. Het bedrijf brengt minder nieuwe medicijnen op de markt en van belangrijke geneesmiddelen is het patent verlopen. De productielijnen in Oss, die ruim 1500 werknemers tellen, blijven buiten schot.

In 2011 sneed MSD al fors in de onderzoeksdivisie in Oss. Het moederbedrijf wilde de afdeling eerst helemaal sluiten, maar hield uiteindelijk na hevige protesten van onder meer de vakbonden de helft van de onderzoekers in dienst. Nu verdwijnt het ontwikkelingscentrum dan toch vrijwel geheel.

Ook de productieafdelingen van het voormalige Organon staan onder druk. MSD maakte in oktober bekend in Oss de komende jaren 140 productiebanen te schrappen. Door een omvorming moet de fabriek zich vooral richten op hormoonhoudende medicijnen, zoals de anticonceptiepil en vruchtbaarheidsmiddelen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions