Transport Online - Rene Bosch Transport Achtmaal failliet: Chauffeur kreeg 46.000 euro niet - UPDATE!

Rene Bosch Transport Achtmaal failliet: Chauffeur kreeg 46.000 euro niet - UPDATE!

Rene  Bosch Transport Achtmaal failliet: Chauffeur kreeg 46.000 euro niet - UPDATE!
30-01-2014 11:19 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

ACHTMAAL - Het Hof in Den Bosch heeft afgelopen dinsdag in hoger beroep Rene Bosch Transport in Achtmaal failliet verklaard.

Curator is mr. Fred Froger uit Breda. Hij bevestigt het faillissement. "Ik heb afgelopen woensdag telefonisch contact gehad met Van den Bosch. Hij is momenteel in het buitenland. Daarom heb ik nog weinig informatie over de reden van het faillissement. Wel is duidelijk dat een crediteur niet is betaald.”

Die schuldeiser is Hans de Witte. Hij heeft 46.000 euro tegoed van het gesneuvelde bedrijf. Via een kort geding kreeg hij het gelijk aan zijn kant en wilde het geld innen. Dat kwam niet en vervolgens vroeg hij in december van het afgelopen jaar bij de rechtbank van Breda het faillissement aan.

“Dat is afgewezen omdat andere schuldeisers uiteindelijk afhaakten en er bij een faillissementsaanvraag meerdere schuldeisers moeten zijn”, legt De Witte uit.

Extra vorderingen

Mr. Froger: “Er waren in Den Bosch wel extra vorderingen. Wel was er discussie of de vorderingen terecht waren. Uiteindelijk hebben de rechters geoordeeld dat het in orde was en het faillissement uitgesproken.”

Bij de curator is bekend dat de directeur van het failliete bedrijf werkt via een ander bedrijf: Rene van den Bosch Transport BV. Hij doet nog verder onderzoek naar de kwestie.

Nooit betaald

“Met twee auto’s hebben wij van februari tot begin mei als charter gereden voor Rene Bosch Transport. De factuur van 46.000 euro is nooit betaald”, vat de gedupeerde chauffeur en ondernemer De Witte samen.

“Het begon met een betalingsachterstand. Van de 4 facturen werden er 2 betaald. En uiteindelijk wilde hij mij een wurgcontract laten tekenen. Toen ik dat weigerde heb ik geen cent meer ontvangen”, legt hij uit.

“Ik heb voor dat bedrijf gereden in Noorwegen en Zwitserland. Er is veel geld uitgegeven aan brandstof en tol. “

Mijn centen

“Hopelijk gaat de curator ook voor mij aan de slag en krijg ik mijn centen. Ik heb begrepen dat de directeur van het failliete bedrijf actief is met Rene Bosch Transport BV. Wat ik heb begrepen staat die onderneming op naam van een familielid.”

“Ik vind de hele situatie in en in triest. Hij probeert net als ik aan een toekomst te werken in de transport. Dat mag. Maar ik heb geen goed woord over voor de manier waarop hij zich gedraagt”, zegt De Witte tenslotte.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions