Clicky


GLS groep volledig ISO-gecertificeerd

GLS groep volledig ISO-gecertificeerd
30-01-2014 09:55 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een systematische aanpak van milieu en kwaliteit: de Europese pakketdienst GLS is sinds kort volledig conform de internationaal erkende ISO-normen 14001 en 9001 gecertificeerd.

In minder dan drie jaar en sneller dan voorzien heeft GLS dit ambitieuze project afgerond: negentien GLS dochterondernemingen zijn nu conform de ISO-milieunorm 14001 gecertificeerd, waarvan vijf in de afgelopen maand (GLS in Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland en Portugal). De internationaal opererende certificeringsorganisatie DEKRA heeft bevestigd dat GLS over een effectief en zeer solide milieubeheersysteem beschikt.

"Een duurzame bedrijfsvoering is in alle landen waar GLS actief is op hetzelfde uitgangspunt gebaseerd", zegt Rico Back, CEO van de GLS groep. Essentiële elementen daarbij zijn het milieubeleid van de onderneming, het bijbehorende milieuprogramma en de stevig verankerde procedures en doelstellingen. Via interne controles, en nu ook door onafhankelijke audits, wordt gewaarborgd dat GLS zich continu blijft ontwikkelen op het gebied van de klimaat- en milieubescherming.

Mede dankzij het ISO-conforme milieumanagement is GLS in staat om de doelen van haar duurzaamheidsinitiatief 'ThinkGreen' te realiseren, dat wil zeggen om consequent de uitstoot van schadelijke emissies, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de afvalproductie te reduceren. Onder de paraplu van ThinkGreen worden alle milieuactiviteiten van de GLS groep op elkaar afgestemd. Het scala aan concrete maatregelen varieert van het gebruik van energiebesparende technologieën en efficiënte bestelroutes tot aan een milieubewuste instelling van onze medewerkers op de werkplek.

Europese betrouwbaarheid

De GLS groep waarborgt en verbetert ook op uniforme wijze en in overeenstemming met hoge internationale normen voortdurend de kwaliteit van haar dienstverlening. Na de succesvolle audits van GLS Denmark en GLS Finland is sinds kort de certificering conform de ISO-norm 9001 voor de gehele groep een feit. Dat betekent bijvoorbeeld in de praktijk dat GLS in het kader van haar uitgebreide kwaliteitsborging dagelijks in alle landen belangrijke kengetallen verzamelt en verwerkt om op basis van de resultaten de pakketafhandeling optimaal aan te kunnen sturen.

"Om onze klanten in heel Europa dezelfde hoogwaardige pakketdiensten aan te kunnen bieden, zijn uniforme processen en de systematische verbetering ervan van doorslaggevend belang", aldus Rico Back.

"Betrouwbaarheid en duurzaamheid zijn in dat verband cruciale factoren." Het kwaliteits- en milieubeheersysteem van GLS heeft zijn waarde in de praktijk inmiddels meer dan bewezen. In veel landen is het kwaliteitsbeheersysteem al meer dan tien jaar ISO-gecertificeerd. Het eerste keurmerk voor het milieubeheersysteem is in 2011 aan GLS Netherlands verleend.