Clicky


Schultz wil ook alcoholslot in vrachtwagen

Schultz wil ook alcoholslot in vrachtwagen
29-01-2014 20:28 | Overig | auteur De Redactie

DEN HAAG - Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) wil dat vrachtwagens en bussen ook worden opgenomen in het alcoholslotprogramma. Chauffeurs die zo'n maatregel opgelegd krijgen, hoeven zo niet hun baan te verliezen. Dat schrijft de minister woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het plan van Schultz vloeit voort uit een uitspraak van de Raad van State in oktober, die oordeelde dat vrachtwagenchauffeurs die betrapt worden op rijden onder invloed mogen worden veroordeeld tot een alcoholslotprogramma. Chauffeurs zouden daardoor twee jaar hun vak niet kunnen uitoefenen omdat ook hun groot rijbewijs ongeldig wordt verklaard.

Om die chauffeurs tegemoet te komen, heeft Schultz in overleg met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en de transportsector besloten dat er ook voor vrachtwagens en bussen een alcoholslot moet komen. De minister vindt het belangrijk dat de chauffeurs hun werk kunnen behouden en dat ze tegelijkertijd toch veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. (Novum)