Clicky

 Overname Heiploeg door Parlevliet & Van der Plas officieel rond - UPDATE

Overname Heiploeg door Parlevliet & Van der Plas officieel rond - UPDATE
29-01-2014 13:41 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

KATWIJK - Parlevliet & Van der Plas (P&P) heeft vanmorgen de overname van Heiploeg B.V. geformaliseerd. De naam van het nieuwe bedrijf wordt Heiploeg International.

“De overname is een welkome, aanvullende activiteit ter versterking van het eigen business model”, zegt Diek Parlevliet, directeur van P&P. “Met onze jarenlange kennis en ervaring in visserij, verwerking en afzet van visproducten hopen we Heiploeg in normaal vaarwater te brengen. Naast pelagische en demersale vissoorten betekent het voor P&P een uitbreiding van het visassortiment naar garnalen.”

Met de overname van Heiploeg verwerft P&P tevens visserijactiviteiten in Suriname(reeds MSC gecertificeerd) en Brits Guyana, waaronder achtendertig garnalenschepen en verwerkingsfaciliteiten aan wal. Deze bieden werkgelegenheid aan ongeveer 850 mensen. Verder heeft de onderneming een garnalen pel-atelier in Marokko waar ongeveer 2000 mensen werkzaam zijn.

In Zoutkamp werken 300 mensen in het hoofdkantoor en de verwerkingsfabriek, waar Noordzee- en tropische garnalen worden verwerkt en uitgeleverd aan afnemers.

Ook Heitrans BV overgenomen

Woensdagmiddag laat de directeur Diek Parlevliet desgewenst weten dat ook Heitrans BV, die het vervoer van de garnalen verzorgde, onder het faillissement viel en is overgenomen door Parlevliet & Van der Plas.

De chauffeurs die bij Heitrans werkten worden allemaal mee overgenomen. Ook het matrieel wordt door het bedrijf mee overgenomen.

Foto's

  • Heiploeg
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats