Clicky


Bayer centraliseert logistiek voor de Benelux bij Van den Anker

Bayer centraliseert logistiek voor de Benelux bij Van den Anker
29-01-2014 10:10 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

SON - Binnen de Van den Anker vestigingen in Nederland zijn goederen van Bayer CropScience, die opgedeeld is in drie divisies, geen onbekende producten. Goederen van de divisies Crop Protection en Environmental Science maken namelijk al geruime tijd onderdeel uit van de logistieke processen van Van den Anker. Het komende jaar gaat logistiek dienstverlener Van den Anker, voor Bayer Environmental Science, ook in België de goederenstroom beheersen.

Van den Anker en Bayer CropScience hebben samen onlangs een nieuwe overeenkomst gesloten waardoor Van den Anker de logistiek voor de gehele Benelux op zich neemt. Vanuit haar magazijn in Wetteren (bij Gent) gaat Van den Anker het komende jaar immers de organisatie, planning, besturing en uitvoering van de goederenstroom in België verzorgen. “We zijn verheugd dat we voor Bayer ook de logistiek in België mogen verzorgen”, aldus Leon Jacobs, algemeen directeur bij Van den Anker.

Bayer CropScience is wereldwijd een toonaangevend bedrijf, onder andere op het gebied van gewasbescherming en biotechnologie. “Vanuit ons magazijn in Wetteren kunnen wij geografisch heel gunstig de distributie hiervoor verzorgen."

Pieter van der Linden; Country Group Head Benelux bij Bayer Environmental Science: “Er is voor Van den Anker gekozen vanwege het sterke Benelux netwerk dat voorziet in diverse opslaglocaties en crossdockcentres verspreid in de Benelux. Door dit sterke netwerk kan Van den Anker snel, met hoge kwaliteit en duurzaam de afleveringen verzorgen."

Van den Anker is met ruim 45 jaar ervaring geen onbekende in de chemische logistiek. Met inmiddels zeven vestigingen verdeeld over Nederland en België is Van den Anker dan ook een belangrijke speler op het gebied van opslag en distributie van verpakte chemicaliën.