Clicky


VNB en ILT samen voor betere naleving van regels in transport

VNB en ILT samen voor betere naleving van regels in transport
28-01-2014 13:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

Stichting VNB gaat gegevens uitwisselen met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit moet zorgen voor een betere naleving van de cao en van de regels rondom rij- en rusttijden bij bedrijven in de sector transport en logistiek. Beide partijen hebben daartoe afspraken vastgelegd in een convenant.

Stichting VNB gaat aan de ILT namen doorgeven van bedrijven die in ernstige mate de cao niet naleven. Ook wanneer VNB in een nalevingprocedure concludeert dat er op het gebied van rij- en rusttijden ernstige overtredingen lijken te worden gemaakt, geeft de stichting deze namen van bedrijven door. Van de ILT ontvangt VNB op haar beurt namen van bedrijven die de administratie niet op orde lijken te hebben.

'Nog gerichter aanpakken'

Jelske van Dijk, regiomedewerker van Stichting VNB: "Met behulp van de informatie die wij van de IL&T krijgen, kunnen wij nu nog gerichter de bedrijven in het transport aanpakken die moedwillig de cao niet naleven.”

Stichting VNB is opgericht door FNV Bondgenoten om de naleving van de cao’s in het beroepsgoederenvervoer over de weg te bevorderen. De stichting werkt nauw samen met FNV Bondgenoten.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is een inspectiedienst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en houdt toezicht op de veiligheid en gezondheid van leefomgeving en milieu en op de veiligheid van transport. Daarnaast verleent zij vergunningen en verricht zij ongevallenonderzoek. De ILT is voortgekomen uit een samenvoeging van de VROM-inspectie (VI) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) in 2012.