Clicky

 Heiploeg failliet en direct doorgestart

Heiploeg failliet en direct doorgestart
28-01-2014 13:30 | Faillissementen | auteur De Redactie

ZOUTKAMP - Voor de rechtbank van Noord-Nederland is op dinsdag 28 januari de Heiploeg Group failliet verklaard. Het bedrijf meldt dat het naar alle waarschijnlijkheid vandaag nog een doorstart maakt in afgeslankte vorm onder de naam Heiploeg International B.V.

Het faillissement, is volgens de curatoren, mr. Breuker en mr. Lettinga, op 16 januari door Heiploeg zelf aangevraagd. Op dat moment is besloten tot een stille bewindvoering. "Doel van deze regeling", aldus de rechtbank, "is het realiseren van een zo hoog mogelijke opbrengst ten behoeve van de gezamenlijke schuldeisers. De aanwijzing van een stille bewindvoerder biedt een mogelijkheid om in relatieve rust een verkoop of reorganisatie voor te bereiden."

De schuldeisers bestaande uit Rabobank, de ABN-Amro bank en Landsbanki hebben in totaal meer dan 130 miljoen euro te vorderen vande Heiploeg Group. Daarnaast kreeg het bedrijf op 27 november 2013 een boete van de Europese Unie opgelegd ter hoogte van 27.082.00 euro. Deze boete diende, hoewel er ene verzoek tot nietigverklaring was ingediend, in zijn geheel uiterlijk op 28 januari 2014 voldaan te zijn.

Voor het bedrijf werd de schuldenlast te zwaar. Het besluit werd genomen om een koper voor het bedrijf te zoeken. Volgens de curatoren zijn er gesprekken gevoerd met meerdere partijen. Uiteindelijk hebben drie partijen een bod uitgebracht. Uiteindelijk is overeenstemming bereikt met Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk. Zij zullen Heiploeg Group doorstarten

Binnen de vennootschappen die failliet zijn werken 378 mensen waarvan 311 in vaste dienst en 67 uitzendkrachten. Binnen de venootschappen die dankzij het 'pre-pack' buiten het faillissement vallen werken rond de 2.800 mensen.

De werkgelegenheid van circa 300 mensen in Groningen blijft dankzij de doorstart behouden. De Belgische dochter Morubel gaat zelfstandig verder.

Directeur Edo Abels betreurt het faillissement van Heiploeg maar is positief over de vooruitzichten van het nieuwe bedrijf: "Vandaag is een dag met een dubbel gevoel voor ons. We betreuren het zeer dat wij afscheid moeten nemen van een flink aantal gewaardeerde collega’s. Het goede nieuws is dat we verder kunnen met het merendeel van de collega’s als onderdeel van het financieel gezonde en stabiele Parlevliet & Van der Plas. Positief is ook dat wij gewoon kunnen blijven leveren aan onze klanten en de consument onze garnalen niet hoeft te missen."

Foto's

  • Heiploeg
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions