Clicky

 'Lufthansa peilt Ziggo-topman voor bestuursfunctie'

'Lufthansa peilt Ziggo-topman voor bestuursfunctie'
28-01-2014 11:43 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Lufthansa heeft interesse in Ziggo-topman René Obermann, die na de maandag aangekondigde overname door Liberty Global vertrekt bij het Nederlandse kabelbedrijf. De president-commissaris van de luchtvaartmaatschappij, Wolfgang Mayrhuber, zou al contact hebben gezocht met de Duitser om hem te polsen. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt dinsdag.

Handelsblatt baseert zich naar eigen zeggen op geluiden in 'welingelichte kringen'. Lange tijd leek Carsten Spohr, momenteel hoofd van de passagierstak, de voornaamste kanshebber voor de functie. Mayrhuber zou echter alle opties open willen houden en daarom ook 'buiten de deur' willen kijken naar een opvolger voor de huidige topman Christoph Franz.

Obermann maakte maandag - amper vier weken na zijn aantreden - bekend dat hij Ziggo verlaat als de overname door Liberty Global doorgaat. De topman wil een onafhankelijk bedrijf leiden, zo zei hij bij het bekendmaken van zijn besluit. Bovendien is Liberty een voorname concurrent van Deutsche Telekom, waar de Duitser eerder werkte.

Ondanks zijn korte dienstbetrekking hoeft Obermann overigens niet op een houtje te bijten. De Duitser kreeg bij zijn aanstelling een tekenbonus van bijna tweeënhalf miljoen euro, zo schreef het AD dinsdag. Daarnaast ontvangt Obermann een jaarsalaris van 750 duizend euro, dat hij ontvangt zodra de overname door Liberty rond is. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions