Clicky


Essent ontslaat sjoemelende medewerker

Essent ontslaat sjoemelende medewerker
27-01-2014 20:19 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN BOSCH - Een medewerker van Essent die samen met klanten zou hebben gefraudeerd, is ontslagen door de energieleverancier. Ook heeft Essent aangifte gedaan tegen de medewerker die werkzaam was op het hoofdkantoor in Den Bosch. Dat bevestigt een woordvoerder van het energiebedrijf maandag na berichtgeving van Omroep Brabant.

De woordvoerder spreekt overigens niet van fraude, maar van geconstateerde 'onregelmatigheden'. Voor welk bedrag is gefraudeerd en wanneer dat gebeurde, wil de woordvoerder vanwege het politieonderzoek niet zeggen.

De medewerker had volgens de regionale omroep toegang tot de financiële administratie van het bedrijf. De man zou te veel betaald geld hebben teruggestort op de rekening van klanten, terwijl helemaal geen sprake was van te veel betaald geld. Een deel van het geld belandde in de zak van de medewerker.

De omroep meldt op basis van een anonieme bron dat sprake zou zijn van minstens tientallen fraudegevallen in Den Bosch, waar bedragen van gemiddeld zo'n tweeduizend euro per keer mee waren gemoeid. In sommige gevallen liep het bedrag op tot tienduizend euro. (Novum)