Clicky

 Derde webwinkeliers maakte nooit winst

Derde webwinkeliers maakte nooit winst
27-01-2014 17:41 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een op de drie webwinkeliers heeft nog nooit winst gemaakt. De helft van de online ondernemers verdient jaarlijks minder dan tienduizend euro. Dat blijkt uit een onderzoek van Shopping 2020, dat maandag werd gepubliceerd.

De groep die nog nooit winst maakte valt meestal onder die ondernemers die online activiteiten combineren met een studie of fulltime baan. Maar ook in de groep ondernemers die fulltime met hun webwinkel bezig zijn, geeft vijftien procent aan nog nooit een euro aan hun winkel te hebben verdiend. Achttien procent van de ondervraagde ondernemers heeft vorig jaar een modaal inkomen verdiend met zijn online winkel.

Veel bedrijfjes die het online proberen, verdwijnen snel weer. Na vier jaar zijn vier op de tien bedrijven nog actief. In het reguliere bedrijfsleven is dat bijna zes op de tien. De helft van de ondernemers denkt echter over vier jaar nog altijd te bestaan.

Shopping 2020 is een onderzoeksprogramma van een aantal brancheverenigingen. Vijfhonderd online ondernemers werden voor het onderzoek bevraagd. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats