Clicky

 'Banenverlies dreigt bij overname Ziggo'

'Banenverlies dreigt bij overname Ziggo'
27-01-2014 13:09 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Bij het samenvoegen van Ziggo en UPC zullen op korte termijn 'absoluut' banen verdwijnen. Dat zei financieel topman van Ziggo Bert Groenewegen maandag tijdens een toelichting op het overnamebod van Liberty Global, nu al eigenaar van Ziggo. Op de lange termijn leidt het samengaan daarentegen juist tot meer banen, zo verwacht hij.

Zowel Groenewegen als Diederik Karsten, Europees directeur van Liberty Global, wilde niet zeggen hoeveel banen er naar verwachting verdwijnen. "Op dit moment is het prematuur om over aantallen te praten", aldus Karsten. "Maar het is duidelijk dat er bij beide bedrijven werkzaamheden zijn die overlappen."

Pas wanneer de deal rond is en de Nederlandse en Europese toezichthouders toestemming hebben gegeven, wordt duidelijk hoeveel werknemers overbodig worden. Een nog op te richten werkgroep moet zich onder meer daarover uitspreken. Bij dubbele functies zal de best toegeruste persoon de baan krijgen, aldus Karsten.

Door het samenvoegen van UPC en Ziggo denkt Liberty Global de gezamenlijke kosten in 2018 met ongeveer 180 miljoen euro te kunnen verlagen. Omdat 'het nieuwe Ziggo' volgens Karsten en Groenewegen 'een groeibedrijf' wordt, verwachten zij dat er op lange termijn juist banen bij komen.

Vakbonden lieten zich eerder op de dag al bezorgd uit over de gevolgen die de koop van Ziggo heeft op de werkgelegenheid. "Dit kan niet anders dan personele consequenties hebben", aldus bestuurder Anselma Zwaagstra van CNV. Abvakabo FNV denkt dat er 'eerder honderden dan tientallen banen' verdwijnen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions