Clicky

Heerenveen verliest Friese derby

26-01-2014 14:28 | Sport | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft zondag revanche genomen op sc Heerenveen. De club uit Leeuwarden won de Friese derby in eigen huis met 3-1, nadat Heerenveen in september in het Abe Lenstra-stadion had gezegevierd. Elvis Manu, Bartholomew Ogbeche en Jody Lukoki scoorden voor Cambuur.

Cambuur klimt door de zege naar plek dertien, met drie punten meer dan hekkensluiter NEC. Heerenveen blijft vijfde met zes punten achterstand op nummer vier Feyenoord.

De thuisploeg begon explosief aan het duel. Manu verschalkte doelman Kristoffer Nordfeldt al na vier minuten met een lob, nadat de Heerenveen-defensie had nagelaten in te grijpen. De Nigeriaanse debutant Ogbeche maakte er een minuut voor rust met een rake kopbal 2-0 van.

Heerenveen wist zich in de tweede helft niet terug in de wedstrijd te knokken tegen het felle Cambuur. Ajax-huurling Lukoki besliste het duel in de 69e minuut op aangeven van Manu met de 3-0. Eredivisie-topscorer Alfred Finnbogason zorgde met een intikker in de 85e minuut voor het slotakkoord. (Novum)