Clicky


Waarschuwing voor extreem weer in noordoosten

Waarschuwing voor extreem weer in noordoosten
26-01-2014 11:27 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het KNMI waarschuwt zondag in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe voor extreem weer. Het is in het noordoosten van het land verraderlijk glad door ijzel, sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten. Er is daarom niet meer code geel, maar code oranje van kracht.

In de loop van de middag is de ijzel naar verwachting wel weg, maar zondagavond wordt in het noordoosten opnieuw sneeuw verwacht. Met name in Groningen en Drenthe kan weer enkele centimeters vallen.

In het Groningse Nieuw-Beerta daalde het kwik zaterdagnacht naar -7,2, waarmee deze winter voor het eerst sprake is geweest van matige vorst, meldt weeronline.nl. Normaal gesproken zouden er al zeven dagen met matige vorst geweest moeten zijn, maar de winter is tot nu toe en stuk zachter dan anders. De gemiddelde temperatuur is 6,1 graden, drie meer dan normaal.

De temperatuur doet de komende dagen volgens de meteorologen van weeronline.nl een duidelijke stap terug. Ook in de rest van het land dalen de middagtemperaturen naar rond het vriespunt. Donderdag wordt mogelijk de eerste landelijke ijsdag van het seizoen. De temperatuur komt dan niet boven het vriespunt uit.  (Novum)