Clicky


Curator hoopt op doorstart Lozon-groep

Curator hoopt op doorstart Lozon-groep
24-01-2014 17:42 | Faillissementen | auteur De Redactie

HORST - Afgelopen woensdag 22 januari j.l. heeft de rechtbank Limburg het faillissement van de Lozon-groep uitgesproken, waaronder ook de activiteiten van Wiell Food & Flower Logistics (Lozon Transport en Te Baerts) vallen. Bij dit onderdeel zijn 70 mensen werkzaam.

Mr. Cristian Slegers van Aben & Slag advocaten te Weert is als curator aangesteld en streeft samen met de directie en medewerkers van de Lozon-groep een doorstart na. Tussen de curator en de betrokken bank alsmede met de betrokken leveranciers van diensten (onder andere diesel, emballage en dergelijke) zijn afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat de activiteiten de komende weken worden gecontinueerd. De komende week zullen de gesprekken starten met partijen die serieuze interesse hebben in een doorstart van de activiteiten.

De dienstverlening aan de opdrachtgevers/klanten van Wiell Food & Flower Logistics (Lozon Transport en Te Baerts) kan derhalve de komende weken onveranderd doorgaan.

"Wij hopen dat de opdrachtgevers het bedrijf de kans en het vertrouwen geven om een doorstart te realiseren met een solide partij. De curator en directie hebben het vertrouwen dat een doorstart reële kans van slagen heeft en de door opdrachtgevers gewende dienstverlening behouden kan blijven", laat curator Mr. Slegers vrijdagmiddag aan Transport Online weten.