Clicky


NAM ontruimt opnieuw woning in Groningen

NAM ontruimt opnieuw woning in Groningen
24-01-2014 16:13 | Binnenland | auteur De Redactie

BEDUM - Een gezin uit het Groningse Bedum heeft donderdag uit voorzorg zijn woning verlaten na overleg met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Het huis is zo fors beschadigd dat het niet langer verantwoord is er te wonen. Bij een nieuwe aardbeving zou de woning kunnen instorten.

De familie is naar een nabijgelegen boerderij verhuisd in afwachting van verder onderzoek. "Uit voorzorg hebben we besloten nu in te grijpen", licht een woordvoerder van de NAM vrijdag toe. "We zetten nu alle opties op een rijtje. In het uiterste geval kan het huis slopen de uitkomst zijn."

Het huis lijkt van buiten niet beschadigd, maar de constructie is verslechterd door de aardbevingen. "Wij roepen alle Groningers op schade te melden", zegt de woordvoerder. "Dan kunnen we onveilige situaties voorkomen."

Het is de derde keer dat een huis dat is beschadigd door aardbevingen wordt ontruimd op verzoek van de NAM. Vorig jaar werden families uit Middelstum en 't Zand uit voorzorg elders ondergebracht. (Novum)