Clicky

 
Transport Online - Winter lijkt nu echt aanstaande

Winter lijkt nu echt aanstaande

Winter lijkt nu echt aanstaande
24-01-2014 13:13 | Weer | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De kans is groot dat een deel van Nederland vanaf dit weekeinde met winters weer te maken krijgt. De temperaturen in het noordoosten van het land duikelen naar beneden en ook de eerste serieuze sneeuwbuien van de winter zijn in aantocht. Het KNMI heeft voor zaterdagavond code geel afgekondigd.

In het uiterste noordoosten van Nederland is vrijdag zelfs al sprake van een lokale ijsdag. De temperatuur is daar de hele dag nog onder nul geweest en komt naar ook niet meer boven, voorspellen meteorologen van weeronline.nl. Het is er zo koud omdat er donderdagavond lokaal een klein laagje sneeuw viel.

Zaterdagavond kan de eerste sneeuw van betekenis vallen. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland kan vijf tot tien centimeter sneeuw blijven liggen. Verder naar het westen smelt de sneeuw snel weer weg. De westelijke provincies krijgen alleen met regen te maken.Volgens Weerplaza wint de kou vrijdagnacht terrein en gaat het in het noorden en oosten vriezen. Op de koudste plekken zelfs is met -5 graden zelfs matige vorst mogelijk. Zaterdag komt de temperatuur in het noordoosten nauwelijks boven het vriespunt. In de rest van het land wordt het 2 tot 5 graden.

De winter verloopt tot nu toe te warm. Van ijs en sneeuw is in tegenstelling tot voorgaande jaren nog geen sprake geweest. In een normale winter staat het aantal ijsdagen eind januari al op vijf. In de afgelopen weken leek kouder weer in aantocht maar zette het winterweer uiteindelijk niet door.

Volgende week donderdag en vrijdag volgt mogelijk een eerste landelijke ijsdag. Volgens weeronline.nl is de kans groot dat de temperatuur dan in De Bilt ook overdag onder nul blijft.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions