Clicky

 
Transport Online - 65 IVECO Stralis Hi-Way voor PostNL Transport BV

65 IVECO Stralis Hi-Way voor PostNL Transport BV

65 IVECO Stralis Hi-Way voor PostNL Transport BV
24-01-2014 10:43 | Iveco | auteur De Redactie

HOOFDDORP - PostNL Transport BV heeft deze week de laatste van in totaal 65 nieuwe IVECO Stralis Hi-Way 420pk geleverd gekregen door IVECO Schouten.

Met deze vervanging heeft PostNL een verdere stap gezet naar een moderne vloot met de laatste technieken en voldoet de helft van de trekkers in het  wagenpark aan de EURO VI normen. Deze stap draagt bij aan het verder neerzetten van het duurzaam ondernemen en kan de continuïteit, die de organisatie hoog in het vaandel heeft staan, worden gewaarborgd.

EURO 6

Europese wetgeving vereist per 1 januari 2014 dat nieuwe registraties van vrachtauto’s dienen te voldoen aan de strengere EURO 6 normering. Uit onderzoek van TNO in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn de nieuwste Euro 6 vrachtwagens tot negentig procent schoner dan Euro 5 vrachtwagens.

IVECO Stralis Hi-Way

De voertuigen zijn voorzien van de nieuwe Hi-Way cabine waarin de leefruimte van de chauffeur centraal staat. IVECO is naar de enige die de Euro-6 emissienorm weet te halen met enkel Hi-SCR techniek, dus met Ad Blue. Er wordt geen gebruik gemaakt van uitlaatgasrecirculatie of EGR. Dat is een opmerkelijke prestatie. Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik en een groter onderhoudsinterval.

Daarnaast zijn de nieuwe IVECO’s voorzien van een “Holset” variabele turbocompressor (VGT). Deze variabele turbocompressor zorgt ervoor dat de motor bij een zeer laag toerental al het maximale koppel bereikt en dat dit koppel over een zeer breed toerengebied gelijk blijft. Hierdoor ontstaat een grote rijsouplesse waardoor er minder geschakeld hoeft te worden, dat vervolgens weer een brandstofbesparing oplevert.

In de ECO modus zal afhankelijk van de belading van het voertuig het motorkoppel met 10-15% gereduceerd worden. De geautomatiseerde transmissie is daarnaast uitgevoerd met ECO Fleet, welke onafhankelijk werkt van voorgenoemde ECO Switch functie. Bij ECO Fleet staat de geautomatiseerde versnellingsbak altijd in automatische stand en wordt de kick down geblokkeerd. Alle voertuigen zijn standaard voorzien van cruise control welk aan het stuur te bedienen is, schijfremmen rondom, ABS, ESP, ASR en SEB (motorrem).

Veiligheid en klantinformatie

De camera’s op het voertuig brengen alle blinde hoeken in beeld zodat de chauffeur altijd ziet wat er zich voor, achter en aan de zijkant van de truck afspeelt. Medio 2013 heeft PostNL al 25 nieuwe bakwagens voorzien van een mobiele boordcomputer-app, op een smartphone, welke inmiddels verder naar wens van PostNL is uitgewerkt door het bedrijf Logivisi. Ook deze 65 IVECO trekkers zijn nu voorzien van deze boordcomputer-app.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats