Clicky


Estron Groep hernieuwt keuze voor Vitesse vorkheftrucks en Heffiq

Estron Groep hernieuwt keuze voor Vitesse vorkheftrucks en Heffiq
24-01-2014 10:17 | Aanschaf Nieuw Materiaal | auteur De Redactie

Bij de recente vervanging van haar intern transportvloot koos Estron Group uit Rotterdam voor een beproefd concept. Het bedrijf huurt de in totaal 23 nieuwe trucks van Vitesse Vorkheftrucks, dat het intern transportmaterieel op haar beurt kocht bij Hyster importeur Heffiq, voorheen Barloworld. Goed overleg tussen de drie partijen resulteerde in een betrouwbare vloot hef- en magazijntrucks. Precies op maat voor de inzet bij de logistiek dienstverlener, die daarmee ook de komende jaren verzekerd is van een optimale inzetbaarheid en maximale flexibiliteit.

“We huren al sinds 1991 bij Vitesse Vorkheftrucks. Onze ervaringen zijn prima, ook als het gaat om de service. Ze zijn nooit te beroerd iets extra’s te doen, kennen ons bedrijf en de specifieke inzetwensen en –eisen, en bieden bovendien altijd een concurrerende prijs”, opent Jeroen Struijk, business development executive bij Estron.

Logisch dus dat onlangs, bij de vervanging van een groot deel van de intern transportvloot, opnieuw werd gekozen voor een samenwerking met Vitesse.

“Het vorige contract liep af”, vervolgt Struijk. “Omdat het materieel nog in goede staat was, hadden we dat contract al een keer met een jaar verlengd. Maar nu waren de trucks toch wel toe aan vervanging.”

Voor een periode van 72 maanden huurt Estron in totaal 23 Hyster trucks, variërend van productieve, energie-efficiënte en zeer wendbare 1,8- en 2,5-tons elektrische vorkheftrucks tot al even zo ergonomische 1,4- en 1,6-tons reachtrucks. Vitesse Vorkheftrucks kocht de trucks bij importeur Heffiq.

Volledig ontzorgd

In de huurovereenkomst is een full service onderhoudscontract opgenomen. Met het totaal concept ontzorgt Vitesse de logistiek dienstverlener volledig. “Of het nou gaat om preventief onderhoud, schadeherstel, storingen oplossen, of het leveren van vervangend materieel; de totale zorg voor de intern transportvloot ligt in hun handen. Ook die voor de batterijen en de laders”, aldus Struijk. Doordat Vitesse Vorkheftrucks naast een uitgebreide huurvloot beschikt over een eigen bandenzaak én eigen transport, is een snelle service te allen tijde gewaarborgd. De verplichte jaarlijkse keuring van de trucks wordt geregeld door Heffiq.

Een intensieve samenwerking tussen de Hyster importeur en Vitesse Vorkheftrucks staat garant voor de beste zorg. Beide bedrijven wisselen al ruim een halve eeuw ervaring en knowhow uit. De onderhoudsmonteurs van het verhuurbedrijf zijn getraind en opgeleid door Heffiq. Ook beschikken ze over alle originele onderhoudsapparatuur.

Vloot op maat

De nauwe samenwerking tussen Heffiq en Vitesse kwam onder meer tot uiting bij de recente vervanging van de trucks bij Estron. Tijdens een demotraject zijn de nieuwe trucks volledig afgestemd op de inzet bij de dienstverlener. Zo zijn rij- en hefsnelheden begrensd om een maximale veiligheid te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Ook is de remkracht van de trucks aangepast aan de wensen van de chauffeurs. Vanuit zowel veiligheids- als duurzaamheidsoogpunt zijn alle trucks voorzien van onder andere LED-werklampen.