Clicky


Post Kogeko neemt Kerres Transport Groep BV over [update]

Post Kogeko neemt Kerres Transport Groep BV over [update]
24-01-2014 12:09 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

MAASDIJK/HEERLEN - Post Kogeko neemt Kerres Transport Groep Bv uit Heerlen over. Dat bevestigt vakbondsbestuurder Henri Janssen vrijdagochtend.

"Wij volgen Kerres Transport Groep al wat langer. Er speelden wat zaken betreffende een vierdaagse werkweek, het strepen van uren en niet alles uitbetalen", zegt Henri Janssen.

Bij Kerres Transport Groep werken 130 werknemers. Janssen gaat er vanuit dat bij de overname geen arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. "Het werk voor de klanten van Kerres moet toch gedaan worden. Ik verwacht dat de werkgelegenheid behouden zal blijven. Is dit niet zo, ja dan krijgen ze met mij te maken."

"De overname past bij de consolidatie slag die gemaakt wordt in de winkeldistributie en de strategische rol die Post-Kogeko hierin wil spelen", meldt Post Kogeko vrijdagochtend.

"Bij Kerres Transport Groep werken 130 mensen. Zij krijgen allen een arbeidscontact aangeboden bij Post-Kogeko. Jos Kerres (58) zal zich als directeur terug trekken en de dagelijkse leiding overdragen aan de directie van Post-Kogeko. Jos Kerres zelf verbindt zich voor de komende twee jaar aan Post-Kogeko om de integratie van de activiteiten te begeleiden", vervolgt het bedrijf.

“Toen ik met Post-Kogeko in gesprek raakte, kwam ik er snel achter dat beide bedrijven, gezien hun denkwijzen, zeer goed bij elkaar passen en dat Post-Kogeko geschikt is om deze duurzame en efficiënte oplossingen te continueren en op langere termijn te kunnen garanderen”, aldus Jos Kerres.

Richard van den Berg, algemeen directeur bij Post-Kogeko, is eveneens content met de overname. “In onze branche is schaalgrootte essentieel voor het effectief en efficiënt kunnen uitvoeren van de werkzaamheden. Wanneer zich dan de kans voordoet om een familiebedrijf met gelijkwaardige klanten en identieke waarden en normen over te nemen, kunnen zaken snel lopen. Kerres is zo’n bedrijf.”

Kerres Transport Groep is een familiebedrijf met een vloot van 180 eenheden dat onder meer bekend staat om haar materieel innovaties, onder andere door de inzet van LZV’s en dubbeldekkers voor  retailers als Plus Retail, Lidl en Sligro. Kerres zelf geeft aan met zijn bedrijf op een kruispunt te zijn aangekomen. De laatste jaren is het bedrijf sterk gegroeid. Autonoom maar ook door overnames. Om op termijn nog duurzamere en efficiëntere oplossingen aan te kunnen bieden, is de huidige schaalgrootte onvoldoende en is verdere groei noodzakelijk. Daarnaast heeft Kerres te maken met opvolgingsproblematiek op de middellange termijn.

Post Kogeko is in 1979 opgericht door Dirk en Tilly Post. Inmiddels is het transportbedrijf uitgegroeid tot een logistieke dienstverlener dat werk biedt aan ruim 700 mensen en bijna 400 vrachtwagens op de weg heeft.

In 2013 heeft Post-Kogeko de transportactiviteiten van Leo de Bruijn Transporten uit Gilze overgenomen. Post-Kogeko zette hiermee een nieuwe stap in de realisatie van haar strategie om een bepalende speler te worden in de distributie. En daar heeft het bedrijf, nu begin 2014, Kerres Transport Groep aan toegevoegd.