Clicky


Aanhoudingen en beslaglegging om miljoenenfraude

Aanhoudingen en beslaglegging om miljoenenfraude
23-01-2014 20:03 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De FIOD heeft drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar miljoenenfraude met beleggingen. Bij huiszoekingen is bovendien voor miljoenen euro's beslag gelegd op waardevolle spullen en bankrekeningen. Het drietal heeft vermoedelijk voor in totaal 43 miljoen euro fraude gepleegd, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

Het gaat om twee mannen van 30 en 64 jaar en een 54-jarige vrouw. Ze zijn dinsdag gearresteerd. De FIOD heeft de woningen van de verdachten in Soest en Amstelveen doorzocht en daarnaast ook vijf bedrijfspanden. Er is beslag gelegd op zo'n zeventig bankrekeningen in Nederland en enkele dure auto's, horloges en een huis. Ook werden bij de doorzoekingen wapens aangetroffen.

De drie haalden de miljoenen op bij beleggers en beloofden hun hoge rendementen. De verdachten wordt oplichting, beleggingsfraude, verduistering, valsheid in geschrifte en witwassen ten laste gelegd. De rechter-commissaris bepaalde donderdag dat de drie twee weken langer mogen worden vastgehouden.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de beleggingsfraude startte na een aangifte van de Autoriteit Financiële Markten. De verdachten boden obligaties aan bij bedrijven waarmee onroerend goed in Duitsland aangekocht zou worden. Het vermoeden is echter dat slechts een deel van het geld daarvoor is gebruikt. Het overige bedrag is waarschijnlijk opgegaan aan persoonlijke uitgaven en aan rentebetalingen.

De fiscale opsporingsdienst organiseert een bijeenkomst voor de gedupeerde beleggers. (Novum)