Clicky


Marco Borsato 'erg geschrokken' van beroerte

Marco Borsato 'erg geschrokken' van beroerte
23-01-2014 15:32 | Showbizz | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Marco Borsato is 'erg geschrokken' van de korte beroerte waar hij woensdagavond door werd getroffen. De zanger verblijft in het ziekenhuis en mag vermoedelijk later deze week naar huis. "Er is meteen adequaat gehandeld, waardoor erger is voorkomen. De artsen zijn vooralsnog erg tevreden", laat Borsato weten in een verklaring.

De artsen hebben de zanger met 'klem verzocht' het zeer rustig aan te doen. Borsato is dankbaar voor alle lieve reacties. "De reacties en medeleven die ik en mijn gezin hebben gekregen zijn overweldigend en hartverwarmend", zegt de zanger. "Het doet ons allemaal heel goed dat er zo meegeleefd wordt. We hopen dat we nu de tijd en de rust krijgen die we nodig hebben."

Borsato werd woensdag onwel voor hij zou optreden bij De Vrienden van Amstel Live! In Ahoy in Rotterdam. Het bleek te gaan om een zogenoemde TIA, een tijdelijke verstopping van een bloedvat in de hersenen, meestal ontstaan door een loslatend bloedpropje. De verschijnselen zijn normaal gesproken binnen 24 uur verdwenen.

De gastoptredens die Borsato donderdag- en vrijdagavond zou verzorgen bij De Vrienden van Amstel Live! in Ahoy gaan niet door. De tournee van de 47-jarige Borsato in april en mei kan naar verwachting wel gewoon doorgaan. (Novum)