Clicky


LOZON Transport & Logistiek BV(Wiell Logistics) failliet verklaard [update]

LOZON Transport & Logistiek BV(Wiell Logistics) failliet verklaard [update]
23-01-2014 15:32 | Faillissementen | auteur De Redactie

HORST - Voor de rechtbank van Roermond zijn woensdag 22 januari LOZON Transport & Logistiek BV en Te Baerts Transport & Logistiek BV failliet verklaard. Deze bedrijven zijn wellicht beter bekend als Wiell food en flower logistics, een samengaan van LOZON transport en Te Baerts.

Bij het bedrijf werken volgens de Kamer van Koophandel rond de 85 medewerkers. In mei 2013 besloten Te Baerts Transport en LOZON Transport de krachten te bundelen en verder te gaan onder de naam Wiell food & flower logistics.

Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd, dat blijkt uit een brief aan het personeel die Transport Online in het bezit heeft.

Het personeel heeft de afgelopen maand geen salaris gekregen blijkt uit de brief. Hen wordt geadviseerd naar een bijeenkomst van het UWV te gaan omdat deze, volgens het transportbedrijf, vanaf nu verantwoordelijk is voor de uitbetaling van het loon.

"Ik begrijp dat dit bericht voor jullie hard aankomt en daarom zullen wij (directie en MT) er ook alles aan doen om jullie in deze moeilijke tijd te ondersteunen", zegt directeur Jos Duijf in de brief.

Volgens dezelfde brief worden er gesprekken gevoerd met potientiële overnamekandidaten. Er wordt dan ook bij het bedrijf gewoon doorgewerkt: "Het belangrijk dat de activiteiten gewoon kunnen doorgaan. Daarmee kan deze nieuwe partij niet alleen de business overnemen, maar ook personeel. Dit laatste is dus ook in jullie belang", gaat Duijf verder.

Curator mr. Slegers was donderdagmiddag niet bereikbaar voor een verdere toelichting op het faillissement.