Limburg wil vijfduizend woningen slopen

Limburg wil vijfduizend woningen slopen
22-01-2014 11:47 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Woningcorporaties en gemeenten in het zuiden van Limburg willen bijna vijfduizend huurwoningen slopen. De afbraak van de woningen levert de corporaties 73 miljoen euro op. Het geld moet worden geïnvesteerd in nieuwe woningen, blijkt uit een brief die de provincie dinsdag aan minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok (VVD) heeft gestuurd.

De woningcorporaties willen gebruikmaken van een regeling waarbij ze per gesloopte woning een korting van vijftienduizend euro krijgen op de dit jaar ingevoerde verhuurdersheffing. In totaal moeten 4884 woningen tegen de vlakte.

De sloop en nieuwbouw moet de krimpregio aantrekkelijker maken. In de brief aan Blok staat dat er nu zowel 'kwantitatief als kwalitatief sprake is van een mismatch'. Door het slopen en vervangen van woningen moet het aanbod beter worden afgestemd op 'huidige en toekomstige woonwensen'.

Corporaties in krimpregio's kunnen tot en met 2017 gebruikmaken van de regeling. Blok heeft hiervoor 280 miljoen euro beschikbaar gesteld. De provincie Limburg is de eerste die zich heeft aangemeld.

Gedeputeerde voor volkshuisvesting Erik Koppe (VVD) laat weten dat de provincie er 'geen gras over heeft laten groeien'. "Direct na het van kracht gaan van de wet hebben we samen met de Zuid-Limburgse corporaties en gemeenten een reëel slooppakket samengesteld. Daarmee willen we zo vroeg mogelijk aanspraak maken op de beschikbare heffingskorting bij het rijk." (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden