Clicky


Vijf procent tonnage groei bij AirBridgeCargo airlines

Vijf procent tonnage groei bij AirBridgeCargo airlines
22-01-2014 09:18 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AirBridgeCargo (ABC), onderdeel van de Volga-Dnepr Groep en Ruslands grootste luchtvracht vervoerder, behaalde een groei van 5% wat betreft het vervoerde ladinggewicht. In totaal werd 340.000 ton vervoerd binnen het netwerk dat Europa, Rusland, Azië en de Verenigde Staten met elkaar verbind, een record voor AirBridgeCargo.

Het bedrijf rapporteert een volume groei op al haar belangrijke trajecten en dit is terug te zien in de groeicijfers van 5 procent. AirBridgeCargo's ton-kilometer prestaties namen met 15 procent toe in 2013 terwijl de gemiddelde beladingsgraad toenam tot 72 procent, dit is een kleine verbetering van 1,7 procent  ten opzichte van 2012.

Ondanks de moeilijke marktomstandigheden in 2013, continueerde ABC haar lange termijn strategie wat betreft de modernisering van haar vloot en nam wederom twee nieuwe Boeing 747-8F vrachttoestellen in gebruik. Met de aflevering van het vijfde 747-8F toestel in december 2013 rondde AirBridgeCargo haar investeringsprogramma af dat twee jaar geleden begon. Deze investeringen zorgen ervoor dat de gemiddelde leeftijd van de vloot is terug gebracht van negen jaar in 2011 naar drie jaar in 2013. Momenteel is ABC's vloot één van de jongste in de luchtvrachtsector.

Denis Ilin, president directeur van AirBridgeCargo, zei: "Het streven naar perfectie tegen het licht van verandering en het moeilijke economische klimaat, heeft ons beter gemaakt in wat wij doen. Onze jonge, moderne vloot geeft ons de mogelijkheid verder te groeien wat betreft ons netwerk en onze dienstverlening en hiermee de kwaliteit van onze dienstverlening. Onze klanten profiteren van de toegevoegde waarde van de Boeing 747-8F, zoals het grotere laadvermogen. Op dit moment hebben wij de jongste vloot vrachttoestellen ter wereld die ook nog eens de meest gunstige milieuprestaties leveren."

AirBridgeCargo nam de eerste Boeing 747-8F in gebruik in januari 2012, de tweede en derde volgden respectievelijk in maart en december 2012. Het nieuwe vierde generatie vrachttoestel werd in september vorig jaar in gebruik genomen. Als onderdeel van het moderniseringsprogramma werden vier oudere toestellen vervangen: twee Boeings 747-200F, één Boeing 747-300F en een Boeing 747-400ERF. Een andere 747-400ERF staat op de nominatie voor vervanging dit jaar.

In 2013voerde AirBridgeCargo transporten uit t.b.v. de Olympische spelen door 126 ton aan zendapparatuur en 214 ton aan verlichtings- en sportuitrusting naar Sochi te vliegen, de plaats waar in februari 2014 de Olympische Winterspelen gehouden worden. De vluchten werden uitgevoerd met Boeing 747 en 737 vrachttoestellen volgens de “Cargo supermarket” formule van de Volga-Dnepr Groep.

"ABC biedt haar klanten makkelijke logistieke oplossingen wereldwijd met zowel haar eigen toestellen, als toestellen van partnerbedrijven. Dit is een goed voorbeeld van de mogelijkheden van de “Cargo supermarket” formule van de Volga-Dnepr Groep", aldus Denis Ilin.

ABC begon met chartervluchten naar Sochi om te voorzien in de behoefte van bedrijven die betrokken waren bij de bouw van de verschillende Olympische projecten en om te zorgen dat sportuitrustingen en  andere materialen tijdig in Sochi aankwamen. ABC zal ook in de toekomst deze dynamische en groeiende regio in Russische federatie blijven bedienen.