Clicky


Automobilist gewond bij aanrijding in Ridderkerk

Automobilist gewond bij aanrijding in Ridderkerk
21-01-2014 12:04 | Ongevallen | auteur De Redactie

RIDDERKERK - Dinsdagochtend is bij een aanrijding tussen drie auto’s en een lijnbus van de RET, één automobilist gewond geraakt. De aanrijding ontstond om ongeveer 08:30 uur op de Rotterdamseweg in Ridderkerk.

Een automobilist heeft waarschijnlijk de daar staande file te laat opgemerkt en is achterop een andere auto gereden. Deze laatste botste vervolgens weer op zijn voorligger. De drie auto’s belandden door de klap op de naastgelegen busbaan waar op dat moment een bus van de RET reed. De bus raakte de middelste van de drie auto’s en liep daardoor ook schade op.

De bestuurder van de middelste auto, een 45-jarige man uit Ridderkerk, raakte gewond en moest vervoerd worden naar een ziekenhuis. De 36 passagiers in de bus bleven ongedeerd. Zij konden hun reis met vervangend vervoer vervolgen, meldt de politie.

De Technische Ongevallen Dienst van de politie Eenheid Rotterdam stelde een nader onderzoek in op de plek van het ongeval. De rijbaan van de Rotterdamseweg is een aantal uren in de richting van Rotterdam gedeeltelijk gestremd geweest.