Clicky


 


CDA opent meldpunt accijnsverhoging

CDA opent meldpunt accijnsverhoging
21-01-2014 10:19 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De CDA Tweede Kamerfractie heeft maandag 20 januari een meldpunt ingesteld om de problemen voor pomphouders, slijters en winkeliers in kaart te brengen. Door de accijnsverhoging per 1 januari is hun omzet met tientallen procenten teruggelopen. Met de reacties op het meldpunt wil het CDA de belastingverhoging opnieuw op de agenda zetten van de Tweede Kamer.

Herfstakkoord

In het herfstakkoord spraken VVD, PvdA, D66, CU en SGP af dat de accijns op diesel en LPG met 3 en 7 cent per liter omhoog gaat; de accijns op alcohol werd verhoogd met 5,75%. Hierdoor gaan in de grensstreek meer mensen tanken en boodschappen doen in Duitsland of België, waar de belastingen een stuk lager liggen. Al op Prinsjesdag heeft CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma het kabinet gewaarschuwd voor de gevolgen voor ondernemers in de grensstreek. In de eigen tegenbegroting deed het CDA voorstellen om de accijnsverhoging te voorkomen.

Eerlijke economie

Het CDA wil een eerlijke economie met een gelijk speelveld voor kleine ondernemers. Zij vormen het hart van de lokale economie. “De accijnsverhoging treft hen direct, maar ook de gemeenten in de grensregio. Dit kost honderden banen en kleine gemeenten gaan nog verder achteruit in hun voorzieningen”, zegt CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij noemt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Weekers (Belastingen) pas na een half jaar de gevolgen wil bekijken. "Weekers zelf loopt miljoenen belastinginkomsten mis, maar wil de put pas dempen als het kalf verdronken is. Dat is voor veel ondernemers te laat."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions