Clicky


'Resultaat Air France-KLM verbeterd'

'Resultaat Air France-KLM verbeterd'
20-01-2014 15:36 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM heeft vorig jaar een veel beter resultaat geboekt dan in 2012, mede als gevolg van de omvangrijke reorganisatie die het bedrijf doorvoert. Dat zei topman Alexandre de Juniac maandag tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor, zo meldt Het Financieele Dagblad. Of het bedrijf daarmee ook weer winstgevend is, wilde De Juniac echter niet zeggen.

"Ondanks de zwakke economie zien we verbetering bij zowel Air France als bij KLM", aldus de topman tegen de zakenkrant. Vorig jaar kwam het Frans-Nederlandse bedrijf nog uit op een verlies van 1,2 miljard euro. Dat verlies werd toen veroorzaakt door Air France, terwijl KLM juist zwarte cijfers schreef.

De Franse poot van de luchtvaartmaatschappij luidde in september al het winstalarm. Daarbij werd ook een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Met de langlopende reorganisatie, die twee jaar geleden werd ingezet en waarbij ruim zevenduizend banen verdwijnen, hoopt de maatschappij de kosten met ruim twee miljard euro te drukken. (Novum)