Clicky


Twee veilige Volvo's voor Transport Macharis

Twee veilige Volvo's voor Transport Macharis
20-01-2014 13:42 | Volvo | auteur De Redactie

DENDERMONDE(B) - De Truck Safety Award lonkt voor Transport Macharis. Met de aankoop van twee nieuwe Volvo FH's, uitgerust met tal van veiligheidssystemen en chauffeurs die zich als ware ridders op de weg gedragen, investeert Macharis uit Dendermonde heel bewust in een veilig transport en een rooskleurige toekomst.

Veiligheid is een belangrijk thema voor het familiebedrijf Transport Macharis, dat geleid wordt door de derde generatie, namelijk de broers Luc en Marc Macharis. "Veiligheid is niet alleen belangrijk voor ons eigen bedrijf, maar voor de maatschappij in het algemeen. Het spreekt vanzelf dat hoe minder ongevallen waarbij onze trucks betrokken zijn, hoe beter de rentabiliteit van ons bedrijf. Maar daarnaast zien wij het als onze morele verantwoordelijkheid om bij te dragen om het aantal ongevallen zo veel mogelijk te beperken", aldus Luc Macharis.

Keuze voor zuinige en veilige nieuwe Volvo FH

Met het oog op het uitbreiden van de vrachtwagenvloot, heeft Macharis testen georganiseerd in reële omstandigheden. Hun chauffeurs reden vastgelegde trajecten in Duitsland met normale beladingen. Diverse vrachtwagenmerken deden mee aan de proef. Uiteindelijk viel de keuze op de nieuwe Volvo FH. Luc Macharis: "Niet alleen was het brandstofverbruik van de nieuwe Volvo FH zeer laag, wij waren ook zeer onder de indruk van de kwaliteit en het rijcomfort van het voertuig."

De nieuwe Volvo FH is uiteraard Euro 6 en heeft een Globetrotter cabine en de I-shift geautomatiseerde versnellingsbak. Naast ESP zijn de trucks uitgerust met Adaptive Cruise Control met noodremfunctie. Met deze functie remt de truck volledig automatisch als er plotseling objecten voor de truck verschijnen, waardoor de kans op b.v. een kop-staart botsing drastisch vermindert. De Lane Change Support functie helpt de chauffeur om ongevallen te voorkomen die worden veroorzaakt door de dode hoek bij het wisselen van rijstrook, opnieuw een hulpmiddel om de veiligheid te verbeteren.

Ook de aslastindicator draagt bij tot de veiligheid. Het zorgt voor nauwkeurige gewichtsinformatie zodat het maximaal toegestane gewicht optimaal kan worden benut, zonder gevaar voor overbelasting. Hierdoor wordt slijtage van het wegdek vermeden en de remafstand verkleint wanneer trucks niet overbeladen zijn. De zuinige Volvo FH werd verder uitgerust met speciale ‘economy software', zodat het brandstofverbruik verder geoptimaliseerd wordt.

Ridders van de weg

Goed uitgeruste trucks met veiligheidsvoorzieningen zijn uiteraard de basis. Maar even belangrijk is het rijgedrag van de chauffeurs. Luc Macharis: "Wij zijn bijzonder trots op het feit dat drie van onze chauffeurs door TVM zijn uitgeroepen tot ‘Ridders van de weg'. Wij vinden het zeer belangrijk dat al onze chauffeurs een correct en hoffelijk rijgedrag vertonen. Onze chauffeurs inspecteren elke ochtend hun truck zodat ze zeker zijn dat ze veilig op weg kunnen."

Geloof in de toekomst

Sinds 2012 is de nieuwe hoofdzetel van Macharis gevestigd in Dendermonde, vlakbij de opslagplaatsen. Luc Macharis: "Met de investering in de nieuwe Volvo FH's met al zijn veiligheidsvoorzieningen, de uitstekende service van de nabijgelegen Volvo-Trucks dealer Nebim en onze toegewijde chauffeurs ben ik er van overtuigd dat wij de toekomst sterk tegemoet gaan."