Clicky

 
Transport Online - Zorgen om verdwijnen politieposten op stations

Zorgen om verdwijnen politieposten op stations

Zorgen om verdwijnen politieposten op stations
19-01-2014 09:53 | Algemeen | auteur De Redactie

De vakbonden gaan maandag 20 januari in gesprek met minister Opstelten over geweld tegen treinpersoneel. Rover deelt de zorgen van de vakbonden over de komst van de Nationale Politie; de aanwezigheid van goede gespecialiseerde politieagenten in stations blijft noodzakelijk. Veiligheid in de trein is net zo nodig als op straat.

Bij een vorige reorganisatie van de politie verdween de spoorwegpolitie in de vergaarbak van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD). Rover vreest dat dit niet stimulerend werkt voor het op peil houden van spoorwegkennis. De voormalige spoorwegpolitie van NS waren gespecialiseerd in spoorwegen: zij kenden het tariefsysteem, de stations, treinen en locomotieven en zij kenden de voorschriften van NS. Zij waren voor de conducteurs en het stationspersoneel goed bereikbaar.

Reizen moet veilig kunnen gebeuren. Dat is van belang voor het personeel van de vervoerbedrijven én voor de reizigers. Gespecialiseerde spoorwegpolitie hoort hierbij. “Door de vorming van de Nationale Politie dreigt nu het laatste restant spoorwegkennis bij de politie verloren te gaan. Politieposten in of nabij stations gaan dicht. Het personeel van de vervoerbedrijven voelt zich terecht in de steek gelaten. En in feite geldt dat net zo zeer voor de reizigers”, stelt Rover-voorzitter Arriën Kruyt.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats