Clicky


FNV: Kamp doet niets aan Groningse werkgelegenheid

FNV: Kamp doet niets aan Groningse werkgelegenheid
17-01-2014 18:22 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - De maatregelen van minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) 'bieden geen ruimte om te investeren in werk en inkomen'. Bovendien is het nog maar de vraag of er voldoende geld beschikbaar is voor de leefbaarheid in Noordoost-Groningen. Dat stelt bestuurder Albert Kuiper van FNV Noord vrijdag in een schriftelijke verklaring.

"Wat bijna totaal ontbreekt is een investering in werkbehoud", aldus Kuiper, die meent dat Kamp de problemen rondom de leefbaarheid en werkgelegenheid 'enorm' onderschat. "In zijn plannen noemt hij niets over de redding van Aldel en die andere bedrijven. En hoe het weer aantrekkelijk te maken om nieuwe industrie aan te trekken en mogelijkheden te ontwikkelen voor nieuwe industrie."

Het noorden van Nederland kent al jaren de grootste werkloosheid en het hoogste aantal mensen in de bijstand, stelt Kuiper. "Als je meerdere huizen repareert is dat één ding, maar je moet er ook voor zorgen dat huishoudens voldoende inkomen hebben en dat het dus voor bedrijven aantrekkelijk blijft om zich hier te vestigen", vindt de bestuurder.

Het terugschroeven van de gaswinning en de andere maatregelen van Kamp doen niets aan het sluiten van bedrijven in de regio, het terugdringen van het aantal sociale werkplaatsen en de banen die verloren gaan bij overheidsdiensten, aldus Kuiper. FNV gaat daarom door met protesteren voor beter wonen, werk en inkomen.