Clicky


NAM blijft gaswinning verantwoord vinden

NAM blijft gaswinning verantwoord vinden
17-01-2014 17:34 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Het gedeeltelijk dichtdraaien van de gaskraan in Groningen zorgt ervoor dat gaswinning ook in de toekomst verantwoord is. Dat stelt de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) vrijdag in een reactie op het kabinetsbesluit. De aangekondigde maatregelen bieden 'perspectief aan de inwoners van de regio en aan NAM', aldus het concern.

"Belangrijk is dat bewoners nu systematisch betrokken worden bij het uitvoeren van de maatregelen aan overlegtafels", aldus NAM-directeur Bart van de Leemput. "Het gaat immers om hun huis, hun toekomst en hun veiligheid." Naast de kabinetsmaatregelen gaat de NAM door met het verstevigen van woningen en gebouwen waar dat nodig is.

Van de Leemput waarschuwt ervoor dat het terugdraaien van de gaswinning de komende drie jaar niet betekent dat de aardbevingen in Noordoost-Groningen snel ophouden. "Onderzoeken laten zien dat de komende drie jaar aardbevingen van 4,1 op de schaal van Richter kunnen optreden", zegt hij. Door de maatregelen is het veiligheidsrisico volgens hem echter 'aanvaardbaar'.