Clicky


 


Gioia Tauro overslaghaven chemische wapens Syrië

Gioia Tauro overslaghaven chemische wapens Syrië
16-01-2014 23:31 | Algemeen | auteur De Redactie

ROME - Italië heeft Gioia Tauro in de zuidelijke regio Calabrië aangewezen als overslaghaven voor de chemische wapens uit Syrië. Dat heeft de Italiaanse minister van verkeer Maurizio Lupi donderdag gezegd in een vergadering van de Italiaanse parlementscommissie voor buitenlandse aangelegenheden.

In de haven zullen de grondstoffen voor gif- en zenuwgassen die nu aan boord van een Deens vrachtschip zijn worden overgeslagen op een Amerikaans schip dat erop is toegerust om ze onschadelijk te maken. De in totaal zestig containers zullen direct van het ene op het andere schip worden geladen, zonder aan wal te worden gebracht, zei Lupi.

De chemicaliën zijn door het Deense schip in de haven van Latakia in het noorden van Syrië opgehaald.

De burgemeester van Gioia Tauro, Renato Bellofiore, gaat niet zonder slag of stoot akkoord met het plan. Ook al vallen de chemicaliën binnen een categorie gevaarlijke stoffen die dagelijks in Italië worden vervoerd, het stadje heeft geen ziekenhuis dat in noodgevallen uitgerust is om slachtoffers te behandelen, zei hij tegen persbureau ANSA. Hij liet bovendien weten niet op de hoogte van het plan te zijn gesteld.

De Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) hoopt de chemische wapens van Syrië tegen eind juni te hebben vernietigd. (Novum/AP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions