Clicky


Nieuwe Hubtex zijlader

Nieuwe Hubtex zijlader
16-01-2014 13:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Hubtex voegt een nieuwe slimme machine toe aan de uitgebreide range zijladers. De serie 3120 DQ 30 E, een driewiel machine met een comfortabele zit cabine, zodat ook bedrijven die nu nog met een diesel- of gasmotor aangedreven zijlader werken, kunnen overstappen naar het comfort, de rust en de vriendelijkheid van  een electrisache zijlader.

De DQ 30 E heeft een capaciteit van drie ton en kan geleverd worden met verschillende masten tot 7500 mm hefhoogte en is uitermate geschikt voor binnen- en buiten inzet. Door de handige vorkensteller kunnen zowel standaard pallets als lange lasten vervoerd worden.

De energiebesparende AC rijregeling zorgt voor 30 procent langere inzetduur. En de dubbele lastwielen met elastische banden, zorgen voor  meer rij comfort en een optimale tractie op oneffen (natte) vloeren, zoals klinkers, stelcon platen en asfalt.

High-Performance-Lenkung

Als eerste elektro-driewiel zijlader is de 3120 uitgerust met een echt meerweg stuursysteem, langs- dwars- en diagonaal rijden is mogelijk en met 1 druk op de knop draait de truck in een cirkel om zn as. De truck is met weinig stuurbewegingen enorm wendbaar en spaart zo tijd en wint aan comfort en effissency. Het omstellen van de wielen gaat 30 procent sneller als bij vergelijkbare driewiel machines.

Optimaal zicht vanuit de cabine

Als eerste zijlader in zijn klasse heeft de cabine een onbeperkt zicht op de wielarmen, door het ontbreken van een cabinestijl.  Het 'rondom' zicht is daardoor excellent, mede door het schuin aflopen van de hydrauliekkast. De lage positie van de batterijen in de truck, draagt bij aan een gunstig zwaartepunt van de truck en maakt het mogelijk de batterijen heel simpel te wisseln met een handpompwagen.

De bekende en gewaardeerde Hubtex kwaliteit is ook terug te vinden in de mast met een binnenliggende afgeschermde hefcilinder. Hubtex masten worden in eigen fabriek geproduceerd en staan bekend om hun hoge restcapaciteit, stabiliteit en veiligheid.

De machines zijn te zien op de Vakbeurs Logimat 2014 in Stuttgart en de Cemat 2014 in Hannover.