Clicky

 
Transport Online - Alcohollimiet naar 0,2 promille in België

Alcohollimiet naar 0,2 promille in België

Alcohollimiet naar 0,2 promille in België
16-01-2014 11:45 | België | auteur De Redactie

BRUSSEL - In België is dinsdag een wetsontwerp goedgekeurd voor een verlaging van de alcohollimiet voor beroepsmatige chauffeurs zoals onder andere vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs. Ook de boete voor rijden onder invloed van alcohol wordt verhoogd. In eerste instantie wilde de regering een 0,0 promillage beleid maar dit zou lastig te controleren zijn.

De maatregelen moeten nog voor de verkiezingen in mei van kracht worden.

Concreet betekent de verlaging dat elke beroepsmatige chauffeur zich aan een alcohollimiet van 0,2 promille moet houden. Voor gewone bestuurders geldt een alcohollimiet van 0,5 promille.

Naast de verlaging van de alcohollimiet is er ook een en ander veranderd op het gebied van de inning van de boetes bij het rijden onder invloed. Deze boete is allereerst verhoogd van 150 euro naar 170 euro. Daarnaast moet de overtreder de boete direct betalen. Dit om te voorkomen dat buitenlandse bestuurders vrijuit gaan bij overtredingen. De Belgische regering wil dit nu onmogelijk maken. Wannneer de buitenlandse chauffeur niet direct wil of kan betalen kan zijn vrachtwagen in beslag genomen worden en deze zelfs per openbare verkoping worden verkocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden