Clicky

 Europese autoverkopers hebben goede decembermaand

Europese autoverkopers hebben goede decembermaand
16-01-2014 09:33 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in december flink gestegen. In totaal gingen ruim negenhonderdduizend nieuwe wagens de wegen op, zo meldt de Europese brancheorganisatie ACEA donderdag. Dat zijn er dertien procent meer dan in dezelfde maand van 2012, de sterkste toename in vier jaar.

Hoewel de verkoop in de meeste landen opliep, was de stijging - onder de grootste EU-landen althans - nergens zo groot als in het Verenigd Koninkrijk, waar bijna 24 procent meer auto's werden verkocht. Ook in Spanje liep de autoverkoop vorige maand fors op, met 18 procent op jaarbasis.

Van alle lidstaten van de Europese Unie zag de Nederlandse autoverkoop de belangstelling voor een nieuwe auto het sterkst oplopen. Nederlandse autohandelaars verkochten in december ruim 39 duizend nieuwe wagens. Dat ruimschoots een verdubbeling van de achttienduizend verkopen in december 2012.

Over het gehele jaar bekeken, viel de autoverkoop in 2013 echter nog flink tegen. In de landen van de EU werden in totaal 11,9 miljoen nieuwe auto's verkocht, 1,7 procent minder dan in 2012. De verkoop daalde daarmee voor het zesde jaar op rij en bereikte het laagste niveau sinds 1995. Toen telde de EU echter nog vijftien landen, in plaats van de huidige 28. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions