Clicky


Treinverkeer Hilversum nog tot in ochtend ontregeld

Treinverkeer Hilversum nog tot in ochtend ontregeld
15-01-2014 21:47 | Algemeen | auteur De Redactie

HILVERSUM - Het treinverkeer tussen Hilversum en Naarden-Bussum ligt in ieder geval nog tot en met de ochtendspits van donderdag plat vanwege de ontsporing van een rijtuig van een passagierstrein woensdagmiddag. Gehoopt wordt dat er rond 10:00 uur weer treinen kunnen rijden, maar dat is onder voorbehoud, laat een woordvoerder van de NS weten.

De trein wordt woensdagavond opgetakeld om te zien wat de schade is aan de trein. Dan wordt besloten of de trein kan worden weggesleept of op een andere wijze moet worden weggehaald. Ook moet nog worden bekeken hoeveel meter spoor en bovenleiding is beschadigd, waarna ook dit nog moet worden hersteld.

De trein was net vertrokken uit Hilversum toen rond 16.00 uur het rijtuig na honderd tot tweehonderd meter met de wielen in het grind terechtkwam. De sneltrein bleef wel overeind staan. In de trein zaten enkele honderden passagiers. Een passagier heeft een pijnlijke knie en een andere rugpijn.

Sinds het ongeluk rijden geen treinen tussen Hilversum en Naarden-Bussum. De extra reistijd is een halfuur tot een uur. Tussen Hilversum en Naarden-Bussum rijden stopbussen. (Novum)