Clicky


'Economische groei komt op stoom'

'Economische groei komt op stoom'
15-01-2014 09:36 | Algemeen | auteur De Redactie

WASHINGTON - De groei van de wereldeconomie wint langzamerhand aan snelheid, door het herstel van de financiële crisis in de ontwikkelde economieën en de aanhoudende groei in China. De groei blijft echter wel kwetsbaar. Dat voorspelt de Wereldbank in een woensdag gepubliceerd rapport.

De Wereldbank voorziet dat de economische groei in 2013 is uitgekomen op 2,4 procent. Voor dit jaar wordt 3,2 procent voorspeld, voor volgend jaar 3,4 procent. De Wereldbank verwacht dat het positieve momentum in de Verenigde Staten en Japan zorgt voor een sterkere groei in de ontwikkelende landen.

De groei van de economie is echter wel kwetsbaar door stijgende rente en een mogelijke volatiliteit van kapitaalstromen, als de Amerikaanse centrale bank de geldkraan dichtdraait, zo voorziet de financier van ontwikkelingslanden. Ook het mogelijk langzame herstel van de eurozone en de mogelijk negatieve gevolgen van de herstructurering van de Chinese staatsgeleide economie vormen een potentieel gevaar. (Novum/AP)