Clicky


Butter Group voegt 25 Mercedes trucks toe aan wagenpark

Butter Group voegt 25 Mercedes trucks toe aan wagenpark
14-01-2014 16:57 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

DRONTEN - De Butter Group, gespecialiseerd in het transport van losgestorte agrarische producten, investeert in een duurzame vloot. Onlangs werden 25 Mercedes Actros trucks met schonere euro-6 motoren aangeschaft. De eerste is afgelopen woensdag in gebruik genomen. Naast de Mercedes trucks worden nog 40 nieuwe trucks toegevoegd aan het wagenpark.

De 65 nieuwe trucks zijn voor een groot deel uitbreiding van het bestaande wagenpark.  Daarmee passeert het totale aantal Butter trucks de 300. Marc Nijdam, algemeen directeur van de Butter Group: “Onze onderneming is de afgelopen jaren hard gegroeid. In 2013 versterkten we ons Europese netwerk met vestigingen in Duitsland en Hongarije. Om de komende jaren door te kunnen groeien hebben we het wagenpark flink uitgebreid.”

De Butter Group kiest bewust voor trucks van A-merken om stilstand tot een minimum te reduceren en klanten zo optimaal van dienst te kunnen zijn. Daarnaast zijn veiligheid, rijcomfort en rendement natuurlijk ook belangrijke argumenten. De Mercedes Actros met euro-6 motor is uitgerust met talrijke brandstofbesparende innovaties en bijzonder zuinige motoren. Marc Nijdam: “We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe trucks wat betreft het brandstofverbruik. In combinatie met onze unieke lichtgewicht onderlossers wordt zo de laagst mogelijke CO2-emissie per vervoerde ton behaald. Daarmee zijn we koploper in de markt van transport met bandwagens.”

De Butter Group is een vooruitstrevende onderneming, gespecialiseerd in het transport van losgestorte agrarische producten in Europa. De trucks rijden 7 dagen per week en vervoeren jaarlijks ruim 3 miljoen ton. De unieke, in eigen beheer ontwikkelde onderlossers bieden optimale productbescherming en een groter laadvermogen door het lichte gewicht. Via het Butter TPF Extranet kunnen klanten hun transportopdrachten volgen en vrijwel direct beschikken over de CMR-vrachtbrieven en weegbonnen.

De Butter Group beschikt over een uitgebreid netwerk in Europa met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Hongarije.