Clicky


Industrie eurozone groeit flink

Industrie eurozone groeit flink
14-01-2014 11:29 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De industrie in de eurozone heeft in november meer geproduceerd dan in dezelfde maand van 2012. De industriële productie groeide met drie procent, zo maakte het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag bekend. De stijging ligt daarmee fors hoger dan in oktober, toen de industrie 0,2 procent meer vervaardigde op jaarbasis.

Ook in vergelijking met oktober vorig jaar produceerde de industrie in de eurozone - toen nog zonder het nieuwe euroland Letland - in november meer. De stijging op maandbasis kwam uit op 1,8 procent, tegen een krimp van 0,8 procent in oktober. In de 28 landen van de Europese Unie nam de productie met drie procent toe op jaarbasis en met 1,5 procent in vergelijking met oktober vorig jaar.

De grootste stijging - zowel in vergelijking met een maand eerder als een jaar eerder - is opnieuw Ierland. In Nederland steeg de industriële productie met 1,2 procent ten opzichte van november 2012. Vergeleken met oktober vorig jaar nam de productie van de Nederlandse industrie in november met 2,5 procent toe. (Novum)