Clicky


Centraal Boekhuis staakt leveringen aan Polare

Centraal Boekhuis staakt leveringen aan Polare
14-01-2014 10:05 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Boekenwinkel Polare verwacht binnen enkele dagen overeenstemming te bereiken met het Centraal Boekhuis. Dat meldt Polare maandagavond. Eerder maandag werd bekend dat het Centraal Boekhuis de leveringen eenzijdig heeft opgezegd. Polare geeft aan te hopen dat de leveringen zo snel mogelijk worden hervat.

De boekenwinkel, die vorig jaar is ontstaan uit een fusie van De Slegte en het failliete Selexyz, stelt met het Centraal Boekhuis en andere leveranciers in gesprek te zijn over de leverings- en betalingscondities. De boekenwinkel hoopt daarmee kosten te kunnen besparen om teruglopende omzetten te pareren.

In afwachting van het resultaat van deze gesprekken heeft het Centraal Boekhuis volgens Polare de leveringen voorlopig eenzijdig opgeschort. Berichten dat sprake zou zijn van een betalingsachterstand of openstaande rekeningen zijn 'pertinent onjuist', aldus Polare.

De winkels van Polare zijn goed bevoorraad, meldt Polare verder. "Consumenten ondervinden op dit moment dan ook weinig tot geen hinder van de opgeschorte leveringen." (Novum)