Clicky


Heerts: ergste van de crisis moet nog komen

Heerts: ergste van de crisis moet nog komen
13-01-2014 20:12 | Binnenland | auteur De Redactie

WOERDEN (Novum) - Ondanks de eerste kleine optimistische geluiden over het herstel van de economie moet het ergste van de crisis nog komen. Daarvoor waarschuwde voorzitter van vakcentrale FNV Ton Heerts maandag tijdens zijn nieuwjaarsspeech.

Het herstel van bijvoorbeeld de huizenmarkt of de economie van de eurozone is volgens Heerts 'niet het hele verhaal'. "Ik ga niet ontkennen dat er herstel is, dat is gewoon zo", zei Heerts in Woerden, waar het hoofdbestuur van de vakcentrale is gevestigd. "Maar het gaat niet alleen om de cijfers en prognoses. Het gaat ook om mensen."

De tweedeling in de Nederlandse samenleving is volgens Heerts 'het grootste probleem in 2014'. "En dat komt door onnodig te veel bezuinigen door het kabinet." De FNV-voorman wees daarbij op de bezuinigingen op de bijstand, het uitblijven van banen voor Wajongers die worden hergekeurd, en de ingrepen in de zorg. Hiermee wordt volgens Heerts 'onnodig gesnoeid in de basisvoorzieningen in het land'.

Volgens de vorig jaar door de leden gekozen FNV-voorman moeten daarom ook de mensen die hun schaapjes al op het droge hebben, hun bijdrage doen. "Het kan niet zo zijn dat grote groepen aan de kant komen te staan, terwijl voor de andere groepen twee boten in Frankrijk nog niet genoeg is."