Clicky


VSE in joint-venture met Weber Hydraulik

VSE in joint-venture met Weber Hydraulik
13-01-2014 13:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

VEENENDAAL - Stuur- en veersystemenfabrikant VSE uit Veenendaal is een joint-venture aangegaan met de Duitse specialist in hydraulische applicaties Weber Hydraulik, een familiebedrijf met 11 vestigingen wereldwijd. Weber Hydraulik genereert met 2100 medewerkers een omzet van meer dan 300 miljoen euro (2013). Het netwerk en de producten van Weber Hydraulik zijn een even nuttige als stabiele basis voor VSE om de vleugels verder op de mondiale markt uit te slaan, terwijl Weber Hydraulik profiteert van de voertuig- en systeemkennis van VSE.

"De afgelopen jaren heeft VSE een geweldige expansie doorgemaakt", zegt de directie van VSE, bestaande uit Dick Lodder en Rik de Zaaijer. "We zijn flink gegroeid in bestaande markten. Daarnaast hebben we nieuwe markten aangeboord. We komen nu op een punt waarop we moeten beslissen of het goed is zo of dat we, zoals de signalen in de markten aangeven, moeten gaan voor verdere expansie. Vanzelfsprekend hebben we voor dat laatste gekozen, maar dan in nauwe samenwerking met een partner met een groter netwerk. Daardoor verwachten we dat VSE makkelijker zal groeien in de markten waar Weber Hydraulik al sterk vertegenwoordigd is. Op zijn beurt profiteert Weber Hydraulik van de kennis bij VSE van het leveren van totaaloplossingen."

Weber Hydraulik is een specialist op het gebied van hydraulische techniek. Het bedrijf is al gevestigd, naast de thuisvestiging in Güglingen-Duitsland, in landen als Canada, India, Brazilië, Amerika, Polen en Oostenrijk. Van de genoemde landen zijn India en Brazilië landen waar een forse groei van het wegtransport wordt verwacht de komende decennia.

"Zo mogelijk nog belangrijker is dat Weber Hydraulik en VSE uitstekend bij elkaar passen. Dat is de conclusie die we kunnen trekken nu het onderhandelingstraject is afgerond. We begrijpen elkaars business en de culturen van de bedrijven passen bij elkaar. Weber Hydraulik respecteert dat wij bij de Europese truck- en trailer industrie inmiddels een begrip zijn. Ruim voldoende aanleiding dus om deze beslissing in goed vertrouwen te nemen."

Dick Lodder benadrukt dat er voor de huidige markt van VSE niets verandert. "We zijn en blijven VSE, waarvan kenmerken zijn dat we met korte lijnen werken, juist in de sales en after sales. Voor onze huidige relaties verandert er dus niets. Juist voor het personeel is het een positieve ontwikkeling die zich zeker zal vertalen in een groei van de organisatie."

De joint-venture is sinds 1 januari 2014 een feit.