Transport Online - Rustdag in Salta: Regen, donder en bliksem, het lijkt wel Nederland!

Rustdag in Salta: Regen, donder en bliksem, het lijkt wel Nederland!

Rustdag in Salta: Regen, donder en bliksem, het lijkt wel Nederland!
12-01-2014 10:10 | Etappes | auteur De Redactie

SALTA - Het was een zware eerste week en het deelnemersveld is al gehalveerd. Alleen bij de vrachtwagens zijn nog de minste uitvallers. Van de 174 motoren zijn er nog 83 in de strijd, bij de quads nog 17 en van de 147 gestarte auto’s nog maar 70. Bij de truckklasse zijn er 52 trucks van 70 in de strijd. Na een welverdiende rustdag gaan de teams morgen weer van start voor het tweede deel van Le Dakar.

Tom Colsoul

"Het regent al uren onophoudelijk en dat is geen goed vooruitzicht voor de komende etappes. Ik heb in al die jaren dat ik nu DAKAR rijd nog nooit zoveel wijzigingen in mijn routeboek gehad als voor de zevende etappe van morgen. De onophoudelijke regen van de afgelopen dagen heeft de etappe van morgen blijkbaar danig overhoop gehaald. Ik vrees dat met het huidige weer het alleen nog maar slechter kan worden. Het gonst hier al van de geruchten dat er misschien zelfs geen rondje Salta komt. De A.S.O. heeft in elk geval niets officieel bevestigd,” aldus een gelaten en uiterste tevreden Tom Colsoul, navigator van de 507 die terugkijkt op een eerste week zonder enige navigatiefout Hopelijk weet hij dit hoge niveau in de tweede week vast te houden.

Gerard de Rooy is de kopman

Teamcaptain Jan de Rooij: “Vooraf had ik het team al kenbaar gemaakt dat we tijdens de rustdag zouden bepalen wie de kopman zou worden. Dat is Gerard met zijn IVECO Powerstar geworden. Hij moet nu vooral zijn ‘koppie’ er bij houden en zorgen dat hij geen steken laat vallen. Vorig jaar ging het direct na de rustdag mis, dat mag niet nog een keer gebeuren. Er zijn nog bijna 3.000 zware Special kilometers te rijden en dat betekent dat we nog niet op de helft van deze DAKAR zijn en ons team Petronas | De Rooy | Iveco wacht nog een zware week!”

Gerard de Rooij

“We gaan een uiterst zware, tweede week in. Het wordt een flink gevecht tegen de KAMAZ–armada die in mijn nek hijgt. We weten dat ze uiterst betrouwbare voertuigen hebben en stuk voor stuk als de beste kunnen rijden. Ik zal op mijn hoede blijven en daar waar mogelijk optimaal gebruik maken van mijn voorsprong van een klein half uur. Hopelijk kan Hans de komende dagen nog wat van zich laten zien waardoor we gezamenlijk beter weerstand kunnen bieden.”

Hans Stacey

“Ik ben enorm tevreden over de IVECO Trakker. De truck heeft nog geen enkel probleem gegeven en op dit moment heb ik nog niet het achterste van mijn tong laten zien. Gerard zal me de komende dagen nodig hebben dus ik ga zeker trachten de druk op te voeren richting onze concurrenten. De rally is echter nog lang en forceren levert in de DAKAR vaak een slecht resultaat op,” aldus Racey Stacey.

“Vooralsnog hebben we morgen een special van 755 kilometer met na de start een verbindingsetappe van 114 kilometer. Daarna volgen er 525 kilometers tegen de klok om tot slot weer 116 kilometer terug te rijden naar het bivak in Salta. Ik verwacht door het weer overigens wijzigingen in de route. In het begin van de Special een snelle piste, gevolgd door een zwaar stuk zand en weer afsluitend een rotsachtig terrein. We gaan naar een grote hoogte, rond de 3.500 meter met uitschieters naar toppen van boven de 4.000 meter.”

Weersverwachting? Een bewolkte dag met af en toe een zonnetje en een gemiddelde temperatuur van 31 graden Celsius.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions