Clicky


Transportbedrijf Kommer verhuist naar Van Maanen locatie Barneveld

Transportbedrijf Kommer verhuist naar Van Maanen locatie Barneveld
10-01-2014 17:19 | Transport | auteur Marcel van der Voort

BARNEVELD - "Als wij de financiering bij de bank rond krijgen dan verhuizen wij binnenkort naar de bedrijfslocatie van het failliete Van Maanen Transport in Barneveld. We willen het bedrijfspand overnemen. Ik verwacht halverwege februari duidelijkheid", zegt directeur Wim van Kommer vrijdagmiddag tegen de nieuwsredactie van Transport Online.

"Wij zijn al jaren aan het kijken naar een andere bedrijfslocatie. Niet via de curator maar wel dankzij de tussenhandel kwamen we terecht bij het pand in Barneveld", vertelt hij verder.

"Er is trouwens geen sprake geweest van een doorstart door ons van Van Maanen", voegt hij er even later aan toe.

Maar door de ondergang van Van Maanen kwam er wel een geschikte locatie voor Kommer in beeld.

Aanpassingen

“Er zijn kleine aanpassingen nodig”, stelt hij. Kommer vertrekt van de locatie aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen. Daar komen woningen.

“Voor de toekomst was het voor ons moeilijk geworden in Nijkerkerveen. We groeien uit onze jas. En hebben veel activiteiten in op- en overslag”, legt de transportondernemer uit.

Bij hem werken ruim 50 chauffeurs, hij heeft 33 vrachtwagens en 15 charters die dikwijls voor hem rijden.

Veevoeder

Transportbedrijf Kommer richt zich met name op het vervoer van grondstoffen voor veevoeder.  Van Kommer vervoert eigenlijk allerlei goederen, van levensmiddelen tot en met gevaarlijke stoffen. Dagelijks rijden ze met huifwagens door geheel Duitsland en de Benelux.

W. van Kommer B.V. is in 1956 gestart door Willem van Kommer. In 1971 heeft hij het stokje doorgegeven aan zoon Henk van Kommer en schoonzoon Gerard van de Bunt.

Nu weer 37 jaar later heeft de 3e generatie de leiding over het inmiddels 57-jarige bedrijf en staat er dus weer een Wim aan het roer van het bedrijf.

De huidige directeur sluit niet uit dat zijn bedrijf in Barneveld verder gaat groeien.

Groupage

Het merendeel van het transport wordt door middel van groupage uitgevoerd. Bij groupage worden kleinere eenheden goederen samengebracht tot een volle vracht. Hierdoor is het voor ons mogelijk om een hogere efficiency te bereiken en kunt u gebruik maken van een voordelig tarief.

Naast groupage is het ook mogelijk om de goederen rechtstreeks te laten leveren.