Clicky


Vrachtwagenchauffeur urenlang vast onder vrachtwagen in de sneeuw

Vrachtwagenchauffeur urenlang vast onder vrachtwagen in de sneeuw
10-01-2014 10:26 | Buitenland | auteur De Redactie

INDIANAPOLIS - De 53-jarige Tim Rutledge is nog wat hees door het om hulp schreeuwen in de koude wind en boven ronkende vrachtwagenmotoren uit. Ook zijn ooglid is nog gesloten doordat het bevroren is geweest. Tim verloor het bewustzijn en zat urenlang vast onder zijn vrachtwagen op een truckstop in Indianapolis.

Rutledge was onderweg met een lading vanuit Florida toen hij zondagavond bij de truckstop stopte. De truckstop lag op minder dan een uur rijden van zijn eindbestemming. Tim overnachtte op de truckstop en terwijl hij lag te slapen vielen er enkele centimeters sneeuw. Toen hij wakker werd waren zijn remmen bevroren.

De vrachtwagenchauffeur kroop daarop maandagochtend rond 04:00 uur onder zijn vrachtwagen om het ijs, als gevolg van de recordlage temperaturen, los te maken van zijn remmen. Maar de vrachtwagen zakte ineens dieper de sneeuw in en Tim kwam klem te zitten. Hulpeloos probeerde de trucker zijn mobiele telefoon uit zijn jaszak te pakken maar dat lukte niet. Tientallen keren ging de telefoon over in zijn jaszak.

Op een gegeven moment trilt de telefoon zijn jaszak uit en valt in de sneeuw. Tim is in staat om de telefoon met zijn rechterhand iets naar hem toe te halen en probeert met voicedial het transportbedrijf waar hij voor werkt te bellen. Dat lukte. "Ik zei: wie dit ook is, hang niet op, want het is waarschijnlijk de laatste keer dat ik in staat ben om te bellen!"

Uiteindelijk werd Tim na acht uur in de vrieskou gered. Artsen zeiden na aankomst in het ziekenhuis dat zijn lichaamstemperatuur zo laag was dat een uur langer in de kou hem fataal had geworden.

Donderdag is de Amerikaanse vrachtwagenchauffeur ontslagen uit het ziekenhuis. Hij heeft nog wel een doof gevoel in zijn linkerhand en zijn ooglid zit nog half dicht maar voor de rest maakt hij het goed.